AnasayfaBlogSEOYoutube SEO Nedir & Nasıl Yapılır?

Youtube SEO Nedir & Nasıl Yapılır?

Milyonlarca kişinin kullandığı bir platform olan Youtube, dünyanın en büyük ikinci arama motoru olarak biliniyor. Yani hedef kitleye ulaşmak için oldukça etkili pazarlama kanallarından biri. Bunu elde etmek için ise Youtube SEO oldukça önemli. Daha fazla görüntülenme almayı, abone sayısını artırmayı ve trafik almayı sağlayan Youtube SEO sayesinde milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün. Bu işlem, kullanıcı deneyimi ile birlikte çeşitli faktörlerle gerçekleştirilir. Youtube SEO yapmak, normal SEO’ya göre biraz daha farklıdır ve zaman alabilir. Youtube SEO nasıl yapılır sorusunun yanıtını ve Youtube SEO’ya dair önemli bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz:

Temel Youtube Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Youtube SEO için ilgili tüm optimizasyonları gerçekleştirdiğinizde, daha fazla görüntülenme ve etkileşim alabilirsiniz. Adım adım gerçekleştirmeniz gereken Youtube SEO ayarları ise şu şekildedir:

Youtube Anahtar Kelime Araştırması

Süreç ilk olarak video anahtar kelime araştırması ile başlar. Bunun için Youtube’un arama kısmına ilgili kelime veya kelime öbeğini yazabilirsiniz. Alt alta çıkan konular, sizin Youtube anahtar kelime listenizi oluşturur. Bu anahtar kelimeler arasından içeriğiniz için en uygun olanları tercih etmeniz gerekir.

Video Başlığı Optimizasyonu

Videonuz için odak anahtar kelimenizi kullanarak ilgi çekici bir başlık yazmalısınız. Bu başlığın en az 5 kelime olmasına dikkat etmelisiniz.

Video Açıklaması Optimizasyonu

Video açıklaması oldukça önemli bir detaydır. Çünkü, Youtube ve Google bu açıklama sayesinde videonuzun içeriğini anlar. Video açıklamanızı optimize etmek için ilk 25 kelime içinde anahtar kelimenize yer vermeli, açıklamayı en az 300 kelime olacak şekilde yazmalı ve anahtar kelimeleri birkaç kez kullanmalısınız.

Etiket Optimizasyonu

Youtube’un SEO özellikleri arasında etiketleme de yer alır. Videolarınızın daha fazla görüntülenmesine yardımcı olan bu alan, ilgili anahtar kelimeleri girmenize de olanak sağlar. Etiket optimizasyonu yaparken yalnızca ilgili anahtar kelimeleri tercih etmeye ve 10’dan fazla kullanmamaya özen göstermelisiniz.

Alt Yazı Ekleme

Youtube SEO çalışması içinde yer alan alt yazı ekleme, büyük avantaj sağlayan bir özelliktir. Alt yazılar işitme engelli kişiler içindir. Ayrıca SEO’ya da önemli katkı yapar.

Youtube SEO Neden Önemlidir?

Sosyal medya platformları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Youtube, yalnızca bir video izleme platformu değildir. Aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci arama motoru olma özelliğine de sahiptir. Bu da özellikle işletmeler açısından Youtube’u çok önemli kılmaktadır. Çünkü hedef kitleye ulaşmaya yardımcı olur. Ürün ve hizmet tanıtımları için pek çok marka, günümüzde Youtube’u kullanmaktadır. Ama tek başına Youtube’u kullanmak yeterli değildir. Aynı zamanda Youtube SEO optimization da yapmak gerekir. Bu optimizasyon sayesinde videolar, arama sonucu üst sıralarda çıkar. Bu da kullanıcılar tarafından daha fazla görüntülenme almayı sağlar. Dijital bir pazarlama kanalı haline gelen Youtube sayesinde marka bilinirliğini artırmak, satışları yükseltmek ve kullanıcı kitlesini genişletmek bile mümkündür.

Youtube, kullanıcılar tarafından hem eğlenme hem de bilgilenme amacıyla kullanılmaktadır. Rekabetin güçlü olduğu bir ortamda rakiplerinden öne çıkmak isteyen markalar, bu platform aracılığıyla avantaj sahibi olabiliyor. Youtube SEO taktikleri de bu konuda markalara kolaylık sağlıyor. Youtube’a içerik üreten bir marka, gerekli optimizasyonları yaparak videolarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir. Özellikle arama motoru olarak kullanılan Youtube’da, kullanıcıların aradıklarını bulabilmeleri için bu SEO çalışmaları gereklidir. İlgili anahtar kelimelerini kullanarak yaratıcı bir video başlığı, bilgilendirici video açıklaması ve etiketler oluşturmak Youtube SEO’nun temel yapı taşlarından.

Youtube SEO İçin Kullanabileceğiniz En İyi Araçlar

Youtube için içerik üretiyorsanız, videolarınızın üst sıralarda yer alması için Youtube arama optimizasyonu yapmanız gerekir. Bunun için anahtar kelime araştırması, video açıklama optimizasyonu, görsel hazırlama gibi pek çok görevi yerine getirmelisiniz. Ancak bunları yapmak için çeşitli araçlardan yararlanmak gerekir. Youtube SEO çalışmaları konusunda size yardımcı olabilecek en iyi araçlar şunlardır:

  1. Youtube Analytics

Youtube’daki video performansınızı analiz etmek ve optimize etmek için kullanabilirsiniz. Kanalınızı kaç kişinin takip ettiğini ve videolarınızın kaç kişi tarafından izlendiğini gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca izlenme süresiyle ilgili raporlar alabilir, izleyicilerin videolarınıza yaptıkları yorumları ve verdikleri tepkileri görebilirsiniz.

  1. TubeBuddy

Bir tarayıcı uzantısı olan Tubebuddy, Youtube web siteniz üzerine özellik ekler. Optimize edilmiş etiketleri, başlıkları ve açıklamaları size sunarak Youtube aramalarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olur. Temel plan ücretsiz, Premium üyelikler ise ayda 7.20 Dolardan başlıyor.

  1. Rival IQ

Video içeriklerinizin rakip içeriklere göre daha iyi performans göstermesi için Rival IQ bir kıyaslama platformudur. Rakip kanalları izleyip bunlara göre nasıl bir konumda olduğunuzu görebilirsiniz. Ayrıca gönderi süresi, görüntülemeler ve katılım oranı gibi çeşitli istatistiki veriye de ulaşabilirsiniz.

  1. VidIQ

Bir Chrome eklentisi olan VidIQ, Youtube’da işinize yarayabilecek etiketleri görmenizi sağlar. Bu eklenti sayesinde Youtube SEO tags çalışması yapabilirsiniz. Bu aracı kullanabilmek için video linkinizi eklentiye girmeniz ve analiz etmesini beklemeniz gerekir. Analiz sonucu çıkan etiketleri, videonuza ekleyerek Youtube SEO çalışmanıza katkı sağlayabilirsiniz.

Eğer Youtube’da yer alıyor ve içeriklerinizin daha fazla görüntülenme almasını istiyorsanız, mutlaka Youtube SEO yapmalısınız. Bunun için çeşitli programlardan yardım alarak Youtube aramalarında daha üstte çıkabilir ve hedef kitlenizi genişletebilirsiniz.

Yazı İçerikleri
Hizmetlerimiz
Istanbul Ofis

Kore Sehitleri Cad. No:16-1 Kat:5 D:47 34394 Esentepe Sisli

Izmir Ofis

IzQ Inovasyon Merkezi, Akdeniz Mah. Atatürk Cad. No:126 İç Kapı No:43 Konak

Bursa Ofis

Mimar Sinan Mah. Mimar Sinan Bulvarı Eflak Cad. No:177/D Teknoloji Geliştirme Bölgesi İç No:Z14 Yıldırım

© 2024 ROIPUBLIC. Tüm Hakkı Saklıdır.